Dorpshuus Heino

Zitgym

Het is algemeen bekend, dat het goed is voor de mens om in beweging te blijven.
Zoals mijn opa vroeger al zei: “Het is met mensen net als met fietsen, als die stil in de steeg staan worden ze er niet beter op. De verf bladdert af, de ketting verroest en de banden verweren”.
Zo is het eigenlijk ook met mensen. Blijf niet stilzitten, door goed te bewegen blijven uw spieren en gewrichten beter in conditie en voelt u zich ook op oudere leeftijd beter en blijft u mobieler.
Maar als het lichaam in de loop der tijd wat mankementen gaat vertonen is het niet meer zo gemakkelijk om veel te bewegen.

Voor die mensen organiseert Dorpshuus Heino het zogenaamde “zit gym”.
Onder leiding van docente Ann Steenweg starten we 16 januari met een serie van 10 lessen. Hier treft u lotgenoten en kunt u zowel het lichamelijke als het sociale onderhouden.
De lessen van ongeveer 1 uur bestaan uit: een warming-up, oefeningen gericht op Vitaler blijven, behoud zelfstandigheid, gezelligheid, algehele spierkracht, lenigheid en conditie d.m.v. individuele- en samenwerking oefeningen, met en zonder materiaal en meestal een slotspel. Dat laatste geeft altijd een hoop plezier en saamhorigheid.
Na de les wordt er gezamenlijk koffie gedronken en kan er nog even gezellig worden nagebabbeld.

Ook geschikt voor rollator- en rolstoelgebruiker.

  • Je kunt je nog aanmelden
  • 5 lessen voor € 17,50
  • incl elke keer kop koffie/thee
  • Tijd : 14.00 – 15.00 uur
  • Opgeven bij het Dorpshuus beheer@dorpshuusheino.nl

Onder leiding van Ann Steenweg,
Docente lichamelijke oefening voor 55+/ Galm / Seniorengym.