Dorpshuus Heino

Kr8 van Raalte – Kernteam Heino

Iedereen heeft wel eens een goed idee om het wonen in Heino nog leuker te maken. Vaak lukt het om zo’n idee samen met bijvoorbeeld buren op te pakken. Maar wat doe je als dat niet lukt?

Daarom hebben we in Heino, net zoals in elk ander dorp in onze gemeente een eigen Kernteam dat zich inzet om de leefbaarheid op het gebied van zorg en welzijn in Heino te vergroten. Je kunt bij het Kernteam aankloppen als je behoefte hebt aan mensen die meedenken of jouw initiatief ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse buurtmaaltijd, een bewegingsactiviteit, of het organiseren van een schoonmaakactie in het dorp.

Wie zitten er in het Kernteam?

In het Kernteam zitten medewerkers van zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties en vaak ook inwoners uit het dorp of uit de buurt. Samen kijken ze naar hoe het in het dorp gaat op het gebied van vitaliteit, meedoen, verantwoord wonen en omzien naar elkaar. Hierbij kun je denken aan allerlei zaken, zoals:

  • Zijn er genoeg ontmoetingsmogelijkheden in het dorp?
  • Durven mensen vragen te stellen wanneer zij hulp nodig hebben?
  • Is er behoefte aan een voorziening die er (nog) niet is? Bijvoorbeeld vervoer, een speelveldje, een klussendienst voor mensen met een beperking, enzovoorts.

 

Contact opnemen met het Kernteam

Heb jij een goed idee, maar weet je niet hoe je hiermee verder moet? Neem contact op met Silke Schuurman, tel.nr.: 06 41 64 33 98,  de opbouwwerker in het Kernteam. Heb je een vraag over zorg? Neem dan contact op met Heidi Lammertsen, tel.nr.: 06 53 51 25 28, de S1 wijkverpleegkundige. Mailen kan ook naar kernteam@raalte.nl.

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte gehouden worden over al het nieuws vanuit het kernteam Heino? Dat kan! Meld je gratis aan voor de meelees groep en ontvang nieuws en informatie die gedeeld wordt voor en vanuit het kernteam Heino. Stuur een e-mail naar kernteam@raalte.nl om je aan te melden.