Dorpshuus Heino

Lezing Artsen Zonder Grenzen

Lezing Artsen zonder Grenzen
Vrijdag 18 januari | vanaf 19.30 uur

De Stichting Vrienden van het Dorpshuus heeft op vrijdag 18 januari Arjan Hehenkamp uitgenodigd voor een lezing over Artsen zonder Grenzen en Vluchtelingenwerk.

Arjan Hehenkamp woont in Heino en is de voormalig directeur van Artsen zonder Grenzen (AZG). Hij nam in 2017 afscheid van de organisatie waar hij meer dan twintig jaar heeft gewerkt. Hij heeft veel verschillende dingen gedaan voor AZG en het nodige gezien: “Je zou er moedeloos van kunnen worden en zeggen: onze inspanningen hebben geen zin. Maar dat mag niet leiden tot onverschilligheid. Juist omdat er altijd oorlogen zullen zijn ben ik in de loop der jaren steeds meer overtuigd geraakt van het belang van praktische hulp aan mensen in nood. Het is een blijk van medemenselijkheid.” Dat zei hij bij zijn afscheid in Trouw. Tegenwoordig werkt Hehenkamp voor Vluchtelingenwerk. 

Het wordt beslist een boeiende avond en je kunt je opgeven via: vrienden@dorpshuusheino.nl

De Vrienden van het Dorpshuus telt momenteel zo’n 250 mensen en daar zijn wij heel blij mee. Ben je nog geen Vriend maar heb je wel belangstelling? Dan ben je ook van harte welkom.

bron: Trouw